Při objednávce nad 2 500 Kč doprava zdarma!

RAW (1. část)

07.01.2019

RAW (1. část)

Historie silového trojboje RAW a zároveň týmu PWL Vision Nutrition

Historie našeho oddílu je vlastně i historií RAW Českého Svazu silového trojboje.      

V zimě roku 2012 mi zavolal Miroslav Vacek (předseda svazu), aby zjistil  zda a jak by mohla probíhat naše spolupráce.

V té době jsme se spolu s několika nadšenci už nějaký čas cvičili v posilovně v Pertolticích, kde nám Pepa Rejniš poskytl  prostor na svém rodinném statku.  Cvičili jsme jenom pro sebe. Do dresů se nám nechtělo a soutěže  RAW (bez vybavení)  v té době neexistovaly, tedy alespoň ve střední Evropě.  Informační plakát z 1. Mistrovství RAW silového trojboje

Výše zmíněný telefonát s předsedou byl dlouhý, plodný a s odstupem času se dá říci i historicky důležitý. Kromě toho, že se Vision Nutrition se svými výrobky (což jsem zajistil) stal dlouholetým partnerem svazu, tak i naše parta cvičenců se rozhodla dát svojí činnosti oficiální rámec. Založili jsme oddíl silového trojboje PWL Vision Nutrition.

Ovšem nejzásadnějším výsledkem onoho rozhovoru byla dohoda, že v následujícím roce (tedy v té době náš budoucí oddíl) uspořádá 1 Mistrovství České Republiky RAW v silovém trojboji.  Chtěl jsem sice původně pořádat pohárovku Vision Nutrition RAW, ale předseda mne přesvědčil, že národní mistrovská soutěž v dané situaci a době prospěje trojboji daleko více.

U nás ale RAW nebyl ještě ani v plenkách a já cítil, že pořádat historicky 1 MČR RAW v trojboji nebude až taková sranda, tedy pokud nechci, aby to byl propadák. Nikdo s tím neměl žádnou zkušenost. Bude vůbec zájem ze strany závodníků?

Abych zvýšil šance na solidní účast, dohodl jsem s předsedou, že soutěž bude mezinárodní, tedy konkrétně Česko-Slovenská a uspořádáme ji v Brně!!!!  Na Slovensku (ale ani v řadě dalších zemí Evropy) žádné soutěže RAW v trojboji neexistovaly.  A do Brna to Slováci mají podstatně blíž.

Pořádat soutěž v Brně malým oddílem, který má základnu na severu Čech 330 km daleko byla pekelná výzva.  Znamenalo to naložit veškeré vybavení posilovny – pódium, konstrukce, plachty, nářadí, aparaturu, nakladače, realizační tým do všeho co má kola a přesunout celý cirkus do Sokolovny v Brně. Vybavení jsme ještě doplnily vypůjčeným nářadím z KST Kuřim s laskavým svolením pana Skopala. Tím jsme zajistily komfortní zázemí pro závodníky a soutěž mohla proběhnout bez potíží.

Závody se vydařily. Soutěžících bylo nakonec dost. Dokonce tolik, že soutěž musela být rozdělena do dvou dnů.  Jen těch Slováků přijelo pár, zato však velmi kvalitních. Dominik Olexa vyhrál, Simona Vráblová taky a Ivana Horná dnes patří ke světové špičce.  Nikdo z našeho oddílu nezávodil. Příprava soutěže byla fyzicky velmi náročná, členů oddílu málo – neměl by kdo pořádat soutěž. To se ale v dalších letech změnilo. Je nás podstatně více a dnes už samozřejmě závodíme i na námi pořádaných soutěžích.

Výsledky ze závodů nalezle ZDE

 

Autor: Jan Filo
01/06/2019

 

 

 

ZDQ3Y2Vk