Při objednávce nad 2 500 Kč doprava zdarma!

Klára Moravcová - Bikini Fitness

27.01.2019

Klára Moravcová je 19ti letá závodnice v Bikini Fitness, která reprezentuje Českou Republiku i na mezinárodní scéně. Je to mladý talent, který určitě stojí za povšimnutí. Požádali jsme Kláru, jestli by nás neseznámila se svým příběhem, jak začala cvičit, jak se vlastně vůbec k Bikini Fitness dostala a jaké jsou její prozatimní závodní úspěchy. Zde je článek, který napsala sama Klára.Forma Kláry v jednotlivých letech

 

Ahoj. Ráda bych se Vám představila. Jmenuji se Klára Moravcová, je mi 19 let a závodím v kategorii Bikini Fitness pod federací NPC.

Všechno to začalo před pěti lety. Ke cvičení mne přivedly problémy s kolektivem ve škole. Posilovna pro mne byla jistou formou odreagování a únikem od reality. Zásluhu na mých začátcích měl i můj bratr, který začal navštěvovat posilovnu o rok dříve.

Začátky nebyly jednoduché obvzlášt, když nemáte nikoho, kdo by Vám správně poradil a tudíž jsem se v tom cvičení trošku plácala.

Zlom nastal v momentě, kdy jsem začala navštěvovat fitko Golem´s Gym v Kutné Hoře. Majitel fitka totiž v té době pořádal soutěž Mistrovství Čech v kulturistice, jejíž součástí byla i kategorie Bikini Fitness. V té době vypadaly bikini fitnessky trochu jinak, nežli dnes a mě napadlo, že bych to také na podiu mohla zkusit. Slovo dalo slovo a tak začala moje první příprava na závody. Po tříměsíční přípravě, kdy jsem postupně zjištovala, co jsou to makroživiny a jak se počítají, jsem si troufla na své první závody.

S bratrem jsme objeli pár závodů, ani jeden z nás jsme však o závodění nic nevěděli a pózy jsme znali jen z obrázků. To byly ještě takové ty pózy "na tučňáka a skokan na lyžích". Holky, které v té době závodily, jistě vědí a s úsměvem vzpomínají..

Když jsem pak na závodech v Březnici jako dorostenka mezi ženami získala 4.místo ve finále z dvaceti závodnic, byla jsem opravdu štastná.

Přišla další sezona a s ní další příprava na závody. Již jsem se začínala ve všem pomalu orientovat a pořádně makat. Forma vyšla a na mých prvních mezinárodních závodech EVLS Prague jsem se neztratila. Na medaily to sice nebylo, ale zároveň jsem zjistila, jak moc v této kategorii záleží na pózingu, projevu, výrazu, úpravě pokožky, plavkách, doplňkům k plavkám, líčení a vlasech, to vše se v této kategorii hodnotí. Následovaly další závody Partners Cup a pro mne třetí místo a první medaile. Hned na to bronz z BFC Cupu a dvakrát páté místo z mezinárodních závodů FitBalance.

Po této sezoně jsem bohužel udělala klasickou chybu, kterou určitě zná spousta závodnic. Začala jsem se přežírat. Následná ztráta motivace, psychické a zdravotní problémy a na závodění v tu chvíli ani pomyšlení. Tuhle sezónu bych radši úplně přeskočila, ale stalo se.

Nicméně jak se říká, vše špatné je pro něco dobré. Začala jsem spolupracovat s trenérem a závodníkem Markem Omáčkou, který mne po všech stránkách srovnal, namotivoval k dalšímu závodění a také perfektně připravil na podzimní sezonu 2018.

Mezitím jsen navázala spolupráci s Vision Nutrition, značkou sportovní výživy, jejiž suplementy od té doby celoročně používám a jsem za ně nesmírně ráda. Vision NutritionTeam se o mne stará i v rámci plánování a realizace dalších závodů.

Moc si této spolupráce vážím, plní se mi sny a tak jsem s Vision Nutrition Teamem absolvovala na podzim pár exhibičních vystoupení a hlavně dvoje velké mezinárodní závody s pro mne naprosto úžasnými umístěními. Jedny závody proběhly v Praze a druhé ve Španělsku, kde jsem nastoupila jak v kategorii juniorek, tak v kategorii žen.

No a o tom jak to probíhalo, jak to všechno dopadlo, spousta zážitků, to vše na Vás čeká v dalším díle mého vyprávění. Takže sledujte webovky Visonu, ať Vám další povídání neuteče.

 

ZmQ3M